چهارشنبه 19 ارديبهشت 1403
امروز:

مجوز پایگاه خبری پسین جنوب

 
A+ A A-

انسان مومن از یک سوراخ دو بار گزیده نمی شود .

همشهریان محترم مخصوصا مسن تر ها حتما خاطره زلزله خانمان سوز سال 40 دهکویه را به یاد دارند . زلزله ای که دهکویه را به تلی از خاک بدل کرد . این حادثه آن قدر دردناک بود که در زبان عامه به عنوان مبدا تاریخ تبدیل شد . مثلا اگر بخواهند از حادثه ای حرف بزنند می گویند چند سال قبل از زلزله و یا بعد از زلزله بود .

پس از این حادثه دردناک مردی خیراندیش و آگاه مرحوم احمدعلی زارعی که در شهرستان مسوولیت داشتند و بعدها به عنوان ریاست جمعیت شیرو و خورشید ( هلال احمر) لارستان انتخاب شدند با پیگیری هایی که داشتند بودجه ای از طرف دولت وقت برای احداث شهرکی جدید در نزدیکی دهکویه کنونی مصوب شد . اما متاسفانه در آن زمان عده ای پیرمرد که آنقدر سوادشان قد نمی داد که آینده را ببینند و فقط زمان حال خود را می دیدند با این طرح مخالفت کردند . نتییجه این مخالفت آن شد که بودجه اختصاص یافته به جای دیگر رفت و تبدیل به شهر جدید لار شد . اگر در آن زمان مخالفت نشده بود ، هم اکنون شهری زیبا و مدرن داشتیم . این زمان ما همگان آن افراد را سرزنش می کنیم که چرا به فکر آینده دیارشان نبودند .  

هم اکنون نیز تقریبا در همین شرایط قرار داریم . همانگونه که همشهریان محترم اطلاع دارند یک نفر سرمایه گذار پیدا شده که بخشی از زمین های مرحوم احمد علی زارعی که در غرب دهکویه و در کنار جادی اصلی قرار دارد ، از وراث آن مرحوم خریداری نموده و با حمایت های شورای اسلامی دهکویه و دهیاری و با پیگیری هایی که خود انجام داده توانسته مجوز احداث یک شهرک با طراحی مدرن در 200 قطعه را بگیرد. طبق قانون سرمایه گذار محترم برای گرفتن مجوز 30 درصد از زمین ها یعنی 60 قطعه را به صورت رایگان به بنیاد مسکن لارستان واگذار نموده است . بنیاد مسکن نیز تصمیم گرفته با مشارکت مردم و با استفاده از اعتبارات دولتی 48 خانه به صورت ویلایی بسازد و به متقاضیان واگذار نماید .

در مورد اهمیت این طرح  در مقاله ای با عنوان « نقش شهرک ستایش در تحول دهکویه » در شماره 127 ماهنامه پسین دهکویه به تفضیل توضیح داده شده است . و نیاز به تکرار مجدد نیست . در این شرایط متاسفانه عده ای از همشهریان به مخالفت با اجرای این طرح پرداخته اند و مهم ترین دلیلشان برای مخالفت با آن آب گیر بودن این منطقه است . اگر در صد سال گذشته قرار داشتیم شاید این دلیل منطقی بود . اما امروزه با امکاناتی که وجود دارد می توان با احداث کانال ، پل و سیل بند این مشکل را حل کرد . بنیاد مسکن هم اکنون برای رفع این مشکلی با استفاده از اعتبارات دولتی در حال احداث 3 پل در خیابان 16 متری و احداث کانال در همین نقطه است . و درچند روز آینده هم قرار است از سمت شمال و از نقطه سرچشمه آب های ورودی با احداث سیل بند مسیر این آب ها را منحرف نماید . پس با این وجود هیچ دلیلی برای مخالفت وجود ندارد زیرا در بارندگی هفته گذشته که بیشترین بارش در این نقطه بود با وجود این که به صورت موقت یک خاکریز در شمال شهرک احداث شده بود باعث شد که هیچ آبی به داخل شهرک وارد نشود

دلیل دومی که برای مخالفت با این طرح بیان می شود این است که سرمایه گذار محترم به فکر سود شخصی است . در این مورد باید گفت : یکی از اصول اولیه و اساسی هر گونه سرمایه گذاری اقتصادی بازگشت سرمایه اولیه و سوددهی است . و هر عقل سلیمی حکم می کند در جایی سرمایه گذاری کند که مطمئن باشد سرمایه اش برمی گردد و سودآوری نیز خواهد داشت . حال که شخصی پیدا شده در این زمینه سرمایه گذاری نموده حتی اگر به فکر سود شخصی خود هم باشد . دلیلی برای مخالفت وجود ندارد . چون با ساخت کامل این شهرک 200 خانه به دهکویه اضافه خواهد شد و اگر تعداد هر خانوار را 4 نفر حساب کنیم ، این یعنی افزوده شدن 800 نفر به جمعیت دهکویه . اگر ما قرار است به فکر ارتقای دهکویه و پیشرفت آن باشیم عامل جمعیت یکی از فاکتورهای مهم در بحث ارتقا است . و مزایای دیگر که قبلا به تفضیل بیان شده .

امروز که می توانیم ، بیایید کاری نکنیم که آیندگان به دلیل بی تدبیری ما را سرزنش کنند ، همانگونه که ما گذشتگان خود را به دلیل یک ندانم کاری سرزنش می کنیم .

در پایان نیز دوباره به بحث اول بر می گردیم که هر مومن نباید دو بار از یک سوراخ گزیده شود .

مدیر مسوول ماهنامه پسین دهکویه : امید علی معزی

 

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اخبار پسین

انتقادات و پیشنهادات

:
:
:

پایگاه خبری پسین جنوب

پل های ارتباطی

  • Pasinejonub.ir

    واتساپ : 09390654684

    رایانامه : pasinejonub@iran.ir

    Instagram.com/pasinejonub

درباره ما

  • هر پَسین دل بی قرار و چِش مَه در

    منتظر تا یُشنُفام از تا خبر

    پایگاه خبری پسین جنوب همراه لحظه های شما با خبرهای ملی، منطقه ای و استان های جنوبی کشور

تمامی حقوق این سایت برای ماهنامه پسین جنوب محفوظ می باشد.